divendres, 28 de desembre del 2007

Un altre FCB - RMCF

Del partit de futbol cuyo resultado no quiero acordarme, res a comentar. Bé, potser si varies coses... Primer de tot, quant acaba un partit i tens la sensació que els arbitres t'han robat en totes les ocasions que han pogut, tens un problema i no el vols reconeixer. No es possible que una persona s'equivoqui en cada jugada en contra els teus interessos. Es que simplement necessites la excusa més fàcil per no reconèixer que l'altre equip va funcionar a la perfecció, que tenen un central, el qual l'afició culé estava esperant una cantada seva per riure del seu nom i de la millonada que va costar, va fer un partidàs anulant a l'Eto'o, que la Bèstia brasilera va anular completament el cervell del Barça (Xavi, who?) i que ha sobre va donar una lliçó de com marcar un gol amb 3 tocs al mig (que n'aprenguin la davantera culé), que actualment el teu equip és un conjunt d'individualitats i la única capaç de tirar-se l'equip a l'esquena estava a la graderia lesionat, que el model actual està esgotat, qualsevol equip sap com parar-l'ho, a quins jugadors presionar i a quins deixar-los lliures, com atacar-l'ho i com defensar-l'ho, etc. En conclusió, el cicle ha acabat, o millor dit, el cercle virtuós ha parat de girar.

Significa això que s'ha de tirar la temporada? En absolut, encara es poden guanyar 1, 2 o fins i tot una tripleta històrica. I perque no? Plantilla n'hi ha, entrenadors també i ganes, es soposen que, també. Cal recordar a quants punts estava el vigent campió a aquestes altures l'any passat? Cal recordar a quins posició estavem al desembre la primera temporada de Rijkaard i a quina vam acabar?

Significa això que s'ha de canviar d'entrenador a mitjans de temporada? En absolut. Primer de tot perque no es garantia d'éxit. Quants equips en posicions de descens cambien d'entrenador esperant que els porti a la salvació i al final res? Podriem parlar que en els millors dels casos, un 50% surt bé l'experiment. I quants equips a europa canvien d'entrenador quant van en segona posició? Cap. En segon lloc, potser Rijkaard no ha demostrat prou perque se'l deixi treballar amb tranquil·litat i se'l jutgi a final de temporada? Només ha guanyat una Champions i un parell de Lligues... que és això en un club que té les vitrines plenes de Copes de... Fires? I en tercer lloc, hi ha algú, en aquests moments, minimament interessant al mercat? Descartem automaticament a tots els que tenen contracte amb clubs i només ens queda un nom que no para de sortir en diaris, portades i columnes: Mourinho. No seré jo que es posi a defensar al portugués, simplement perque ja es va autodescartar al seu dia per ocupar la banqueta culé. El seu futbol et pot agradar més o menys, però les seves formes i declaracions carregant contra Cruyff li van tancar definitivament la porta. O es que algú es creu que Laporta o Txiqui posaran a un entrenador que no tingui el vist-i-plau de l'holandés? Doncs que ens queda? Cambiar a un entrenador que ha sigut campió d'Europa per un Antic, Rexach, Serra Ferrer o Juanma Lillo? Perfavor...

Significa això que s'han de vendre a alguns jugadors al mercat d'hivern? Segurament hi haurà moviment de sortida, però no crec que cap estrella surti. Primer de tot perquè això es malvendre el teu millor producte. O es que hi ha algun gran club europeu capaç de gastar-se 20, 40 o 60 milions en un jugador que no pot jugar competicions europeas? Algú podria dir que l'any passat el Milan va fitxar a Ronaldo que no podia jugar la Champions i seria correcte sino fos que estic parlant de jugadors que poden rendir minimament bé i que va ser el Madrid que el va malvendre per menys de 10 milions. I segon, soposem que malvens a Ronaldinho i Deco, molt bé, perqui els substitueixes? Estem com en els entrenadors, els bons estan en contracte i a mitjans de temporada ningú els ven. Solució: anar a Argentina/Brasil i esperar que no et venguin un Geovanni o Maxi Lopez a preu de Pele o Maradona. Perque de fitxatges tipus Davids (bo, bonic i barat a l'hivern) n'hi ha un cada 3 o 4 anys.

Doncs que ens queda? Esperar. Esperar que Rijkaard, com ja va fer el seu primer any, trobi com cambiar-l'hi la cara a l'equip. Esperar que Eto'o i Touré tornin aviat de la Copa d'Africa. Esperar que Messi no es torni a perdre cap partit important fins a final d'any. Esperar que Deco i Marquez tornin a agafar el nivell que van mostrar a començament de temporada. Esperar que Ronaldinho es torni a enxufar a l'equip o que com a minim enxufi 4 o 5 faltes que valguin el seu pes en or. Esperar que Henry comenci a demostrar el preu que va costar. Esperar que Iniesta no es cansi de ser el millor comodi de tota la Lliga. Esperar que la defensa Puyol, Marquez, Milito i Abidal continui sent la titular. Esperar que els joves continuint creixent, a poc a poc i amb bona lletra. En definitiva, esperar que les individualitats ens continuint salvant, tot esperant que la temporada que vé ens portir un equip.

Mentre esperem, aquest vespre/nit es juga un altre derbi entre els dos millor equips del 2007. Un partit que ja té precedents aquesta temporada, tot i que sigui a Europa, on per cert va guanyar el Barça. Vinga va, miniprevia. Incògnites:

- Podrà el Madrid para a Lakovic? Absolutament vital pel Barça que Lakovic anoti o com a minim assisteixi als seus companys. I absolutament vital pel Madrid, anular-lo (10-15 punts podria valer).

- Podràn Kasun-Vazquez-Trias amb Papadopoulos-Reyes-Hervelle? Enfrontament clau a l'interior de la zona, on gairebé segur és decidirà el partit. Esperem que Kasun no es borri ràpidament en forma de faltes i que Vazquez i Trias puguin lluitar amb la mateixa intensitat que Reyes i Hervelle.

- Podrà Acker reafirmar-se davant l'afició? El fitxatge estrella de l'estiu al Palau de moment només a demostrat en compte gotes el que es capaç de fer. No m'imagino millor escenari per demostrar el que val.

Actors secundaris:
Barça: Pepe Sánchez (segurament anotarà poquisim, però que no es descartin els seus punts en els moments clau o les seves passades impossibles), Roger Grimau (jugador en gran estat de forma, impresindible en defensa, lluita i caracter), Gianluca Basile (la seva defensa a Bullock pot donar mig partit).
Madrid: Bullock (referència anotadora exterior), Smith (punts, rebots i defensa és el que pot aportar, que no es poc) i Mumbru (va començar molt bé l'any, de més a menys).

Previsió:
Al Palau i davant l'etern rival, només val la victòria i més encara si aquesta significa col·locar-se líder amb la Penya i a la espera del que fagi el iurbentia Bilbao Basket.

2 comentaris:

mrpage ha dit...

Tu ves esperant ves... Aquí cal una neteja ètnica. Ho hauríem d'haver fet aquest estiu i no ho varem fer. Entrenador nou i 7 o 8 baixes.

Pel que fa al bàsquet, me la sua. Per mi com si perden sempre i l'Ivanovic mor. És més, vull que mori, el tio fa una ràbia que no puc amb ell.

Bon Nadal, bon any i t'espero dilluns per fintar-te i trencar-te la cintura a cada jugada. O no.

Anònim ha dit...

Suposo que haurem d'esperar a la proxima jornada de lliga per que vist el partit de l'altre dia contra l'alcoià no ni ha gaire canvi d'actitud tot i que Ezquerro va brillar per poder-lo vendre ara al mercat d'hivern.

El bàsquet també me la sua una mica, però fins als extrems de l'albert!

Jo també us espero els dos el dilluns amb ganes. Apa, que els reis us portin forces coses!!!!