diumenge, 3 de febrer del 2008

Copa del Rei - Vitòria'08

D’aquí a uns dies comença una de les competicions més esperades dins el món del basquet: la Copa del Rei.

AXA FC Barcelona:
Punts forts:
Si el base/escolta eslovè Jaka Lakovic està bé, el Barça té molts números d’estar bé. Ha agafat clarament el relleu de Navarro i s’ha erigit clarament com el líder de l’equip. Capaç d’estar 3 quarts desaparegut i en l’últim quart anotar 10-12 punts que portin l’equip cap a la victòria.
L’estat de gràcia en que sembla viure Roger Grimau. Fins fa poc, un secundari que sortia a aportar defensa i intensitat, però que a més aquesta temporada s’ha destapat en l’aspecte anotador. Un altre secundari de luxe podria ser Jordi Trias que l’any passat, a part d’emportar-se la Copa cap a Barcelona, ja es va emportar el títol de MVP de la competició.
Punts dèbils:
La irregularitat. Capaç de lo millor i lo pitjor en un mateix partit. Capaç de permetre que el rival anoti 30 punts en un quart, com en el següent deixar-lo amb només 6 punts. Amb una competició tan incerta et podria ajudar, però també condemnar-te un partit a la derrota i tornar cap a casa.
Els dos fitxatges estrella (Acker i Ilyasova) no acaben de jugar amb certa regularitat i es difícil veure’ls rendir a un nivell acceptable durant tres partits seguits.
Previsió:
No passar a semifinals es podria considerar un fracàs. A partir d’aquí es podria trobar amb l’equip local (el TAU) cosa que li complicaria encara més el pas a la final.

DKV Joventut:
Punts forts:
R & R. La doble R (Rudy i Ricky) es se’ns dubte la seva millor arma. Sobretot Rudy. Dificilíssim parar un jugador capaç d’anotar de tres, d’anotar amb penetracions, d’anotar a dins i fora, etc. I Ricky et pot decidir un partit a partir d’una espurna.
El sistema de joc d’Aito, amb continus canvis fet que dosificar molt bé els seus jugadors i que permet mantenir la intensitat dins la pista. Això se’ns dubte podria anar molt bé en una competició on es poden jugar 3 partits en ¾ dies.
Punts dèbils:
El mal moment en que es troba un puntal de l’equip com el txec Barton. La Penya necessita dels seus punts i dels seus triples per tenir més opcions d’arribar lluny.
Previsió:
No hauria de tenir problemes per arribar a semifinals i a partir d’aquí segurament es trobaria amb el Madrid, assegurant un duel intens.

Akasvayu Girona:
Punts forts:
Mar Gasol. No descobreixo la sopa d’all si afirmo que les opcions de passar ronda per l’equip gironí passen per les mans de Gasol. A partir d’aquí, l’experiència del vetarà McDonald, la intensitat i agressivitat de Sada i els punts de San Emeterio són vitals pel Girona.
Punts dèbils:
La marxa fa uns dies del pivot Vroman deixen massa sol a Gasol en l’anotació interior. I a més, si li sumem la poca banqueta té, encara es fa més difícil pensar en cotes més altes.
Previsió:
Em sorprendria que superessin la primera eliminatòria. Tot i que en una competició així, sempre hi han sorpreses.

Dijous, 7 de febrer
C: TAU Cerámica - Unicaja (19.00h., FORTA)
B: iurbentia Bilbao Basket - AXA FC Barcelona (21.30h., TVE)
Divendres, 8 de febrer
A: DKV Joventut - Pamesa Valencia (17.45h., FORTA)
D: Real Madrid - Akasvayu Girona (20.00h., TVE)

Dissabte, 9 de febrer
Semifinal C-B (17.30h., FORTA)
Semifinal A-D (20.00h., TVE)

Diumenge, 10 de febrer
Final (18.00h., TVE)